Het is in Vetocare mogelijk om afbeeldingen te voorzien van commentaar. Deze afbeeldingen met commentaar worden in Vetocare tekeningen genoemd. Deze tekeningen kunnen voor het dier gemaakt worden bij de documenten van het dier en kunnen gemaakt worden voor een rapport. 

Tekeningen voor een dier

Om een tekening voor een dier toe te voegen navigeer je naar de documenten van dit dier. Hier druk je op de knop "Nieuwe tekening". 

Tekening bij een rapport

Om een tekening bij een rapport in te voegen navigeer je naar het gewenste rapport of een nieuw rapport en druk je bovenaan op de knop "Nieuwe tekening".

Na het drukken op de "Nieuwe tekening" knop kom je in beide gevallen uit op een pagina met een overzicht van alle afbeeldingen van de praktijk en het dier. Hier kan je de gewenste afbeelding selecteren om te voorzien van commentaar. Zit de gewenste afbeelding hier niet tussen kan er op de "Toon alles" knoppen worden gedrukt om alle praktijk- of dierafbeeldingen te zien. Er kunnen ook nieuwe praktijk- en dierafbeeldingen worden geüpload mocht dit gewenst zijn via de "+ Uploaden" knoppen.

Na het selecteren van de juiste afbeelding kan er op "Afbeelding gebruiken" gedrukt worden. Nu kom je op de editor pagina. Door op de afbeelding te drukken kan je een bolletje plaatsen. Op het moment dat er een (voor nu tijdelijk) bolletje wordt geplaatst komt er rechts in de zijbalk een tekstveld tevoorschijn. Hier kan een notitie in getypt worden, als je dan op "Toevoegen" drukt wordt dit bolletje toegevoegd en zie je in de zijbalk de zojuist gemaakte notitie. Door op de notitie in de zijbalk te drukken kan deze eventueel gewijzigd of verwijderd worden. Om de tekening op te slaan druk je op de "Opslaan" knop waarna deze wordt toegevoegd aan het dier of rapport. Vergeet niet het rapport ook op te slaan als een tekening is toegevoegd, gewijzigd of verwijderd.