Rapportages zijn zelf in elkaar te zetten door middel van Sjablonen. Hiermee kun je jouw eigen formulieren maken voor jouw rapportages, zoals bijvoorbeeld een intake, onderzoek, behandeling, of wat je zelf ook maar kunt bedenken. Door middel van verschillende typen invoervelden kun je jouw rapportages zo volledig maken of zo simpel houden als je zelf wilt.

Deze sjablonen zijn te vinden onder het menuknopje 'Instellingen', onder het kopje 'Rapportages'.

Bij het aanmaken van jouw Vetocare account is er al een standaard sjabloon aangemaakt, 'Behandeling'. Als je deze niet van plan bent te gebruiken, zou je deze eventueel kunnen verwijderen of aanpassen.

Een nieuw sjabloon maken

Als je bij jouw overzicht van sjablonen kijkt, zie je linksboven een knop 'Sjabloon toevoegen'. Als je hierop klikt, zal een nieuw sjabloon openen met 2 standaard invoervelden:

Aangemaakt op - De invuldatum van het formulier. Deze zal bij het invullen standaard zijn ingevuld op de huidige datum/tijd.
Bijlagen - Wordt gebruikt om bij het invullen om bijlagen bij de rapportage toe te voegen.

Bovenstaande velden zijn systeemvelden en kun je niet verwijderen van het formulier. Wel zou je ervoor kunnen zorgen dat deze niet worden getoond op het formulier.

Velden toevoegen aan het sjabloon

Bij het wijzigen van een sjabloon heb je verschillende invoervelden die je kunt aanmaken, verslepen of wijzigen.

Als je een nieuw invoerveld wilt toevoegen, kun je dat doen door op de knop 'Invoerveld toevoegen' te drukken. Dit zal een nieuw scherm openen met bewerkbare eigenschappen van dit invoerveld.

Elk type invoerveld heeft standaard een naam en een type. Het type geeft aan wat voor soort vraag het zal zijn. Voor een invoerveld heb je verschillende soorten types:

Tekst - Open velden waarbij je niet het antwoord van tevoren kunt voorspellen.
• Kort antwoord - Een open vraag waar je slechts één regel in kunt voeren als antwoord.
• Alinea - Een open vraag waar je meerdere regels in kunt voeren als antwoord.

Keuzevelden - Velden met vooraf bepaalde antwoorden waar bij het invullen alleen een keuze gemaakt hoeft te worden.
• Selectievakje - Een vraag waar je met een vinkje kunt aangeven of het bijvoorbeeld wel of niet ondervonden is.
• Meerkeuze - Een vraag waar je meerdere antwoorden voor in kunt voeren om te selecteren. Optioneel kun je ervoor zorgen dat je tijdens het invullen meerdere antwoorden kunt geven.
• Dropdown-menu - Een vraag waar je meerdere antwoorden voor in kunt voeren en via een keuzemenu slechts één kunt selecteren.
• Benummering - Een vraag waar je een benummering kunt geven van 1 tot en met 5.

Visueel - Niet direct een invoerveld, maar hiermee kun je bijvoorbeeld extra opmaak toevoegen aan het formulier.
• Subtitel - Een titel die je kunt plaatsen tussen vragen om bijvoorbeeld verschillende secties gescheiden te houden.

Verschillende type invoervelden hebben verschillende eigenschappen die je kunt wijzigen. Zo hebben de types meerkeuze en een dropdown-menu bijvoorbeeld de mogelijkheid om de verschillende keuzemogelijkheden in te voeren.

Zodra een nieuw invoerveld is aangemaakt, zou je deze kunnen verplaatsen door deze te verslepen in het overzicht, of deze aanpassen door hier op te klikken.

 

Voor meer informatie over hoe deze sjablonen gebruikt kunnen worden, kijk dan bij Rapportages invullen