Het is mogelijk om jouw rapportages in te kunnen laten vullen door jouw cliënten. Via deze functionaliteit is het mogelijk dat jij een nieuw formulier aanmaakt, optioneel alvast een gedeelte invult en vervolgens doorstuurt naar jouw cliënt, zodat hij/zij de rest van de informatie kan aanvullen.

Dit kan handig zijn als er bijvoorbeeld benodigde informatie ontbreekt van de cliënt of zijn/haar dieren, als er veel informatie gevraagd moet worden wat bijvoorbeeld via een telefoongesprek lastig is, of als er informatie nodig is waar jouw cliënt misschien wat meer tijd voor nodig heeft om deze te achterhalen.

Opmerking: Indien het de bedoeling is om alleen een rapport in te laten zien, wordt het aangeraden om het rapport te exporteren in plaats van te delen, om onnodige wijzigingen aan het rapport te voorkomen.

Een rapportage delen

Indien je een nieuwe rapportage in wilt laten vullen, zul je deze eerst aan moeten maken. Deze zou je optioneel leeg kunnen laten, of de bekende informatie van tevoren alvast in kunnen vullen.

Bij een rapport zie je linksboven een knop 'Door cliënt laten invullen'. Als je hierop drukt start je het proces om deze rapportage te delen. Dit delen gaat altijd via een unieke link.

Hierbij krijg je twee opties.

De eerste optie is om deze link via e-mail door te sturen naar de cliënt. Met deze optie word je doorverwezen naar het E-mail versturen scherm, waar vervolgens een standaard stuk tekst met deze link vooraf ingevuld is.

De tweede optie is om deze link te kopiëren. Met deze optie zal er een schermpje naar voren komen met daarin de gegenereerde link, die je vervolgens kunt kopiëren en handmatig door kunt sturen naar de cliënt.

Zodra deze unieke link wordt geopend, ziet de cliënt hetzelfde formulier als wat jij ook zou zien.

Een gedeeld rapportage beheren

Indien je een vanuit Vetocare een rapportage opent welk op dat moment gedeeld is, zie je bovenaan het formulier een bericht staan met informatie over het delen.

 

Indien deze rapportage nog niet is ingezonden door de cliënt, zullen er de volgende acties bij staan:

E-mail opnieuw versturen - Hiermee krijg je de optie om de gegenereerde link opnieuw te kunnen versturen naar de cliënt, bijvoorbeeld ter herinnering dat dit rapportage nog afgerond moet worden.

Link kopiëren - Hiermee open je opnieuw het schermpje met daar in de gegenereerde link naar het gedeelde rapport.

Stoppen met delen - Hiermee stop je het delen van deze rapportage, en zal de bestaande link niet meer toegankelijk zijn. 

Zodra een rapportage verstuurd wordt door de cliënt, zal het standaard e-mailadres van de praktijk een e-mail ontvangen en zal er een Inbox notificatie verschijnen. In dit geval zal de rapportage nog goedgekeurd moeten worden. Het goedkeuren van een rapportage kan bijvoorbeeld betekenen dat jij hier jouw vervolgacties op hebt gedaan.