Vetocare heeft vanaf het begin al de meest gebruikelijke BTW-tarieven voor je klaar staan. Het lage tarief (6%), het hoge tarief (21%) en vrijstelling (0%) staan dus meteen al klaar in Vetocare.

Toch is het ook mogelijk om voor in speciale situaties nog afwijkende BTW-tarieven toe te voegen aan jouw Vetocare.

Om jouw BTW-tarieven te beheren, ga naar "BTW instellingen" via jouw "instellingen".

Zoals je nu kunt zien heb je een simpel overzicht met alle bestaande BTW-tarieven in jouw Vetocare. Om een nieuw BTW-tarief toe te voegen aan jouw Vetocare, druk op de knop "BTW-tarief toevoegen".

Nu heb je het venster voor het aanmaken van een afwijkend BTW-tarief.

Naam - De naam van het BTW-tarief, zo heb je bijvoorbeeld "het hoge tarief" en "het lage tarief".
Percentage - Het percentage dat het afwijkende BTW-tarief bedraagt.

Vervolgens hoef je alleen nog maar op "Opslaan" te drukken om het nieuwe BTW-tarief toe te voegen aan jouw Vetocare!

Het nieuwe BTW-tarief is nu beschikbaar bij het maken van nieuwe facturen. Ook kun je een nieuw BTW-tarief selecteren als standaardtarief voor gekozen producten.

Btw-vrijstelling & kleineondernemingsregeling

In plaats van overal 0% btw in te vullen is het in Vetocare ook mogelijk om btw-vrijstelling in te stellen. Dit is bijvoorbeeld relevant als jouw praktijk onder de kleineondernemingsregeling valt. Met deze vrijstelling zullen facturen geen btw bedragen meer tonen zodat je deze niet meer in hoeft te vullen. Om de vrijstelling in te stellen ga je net zoals bij de tarieven naar de btw-instellingen. Onder de tarieven tabel zie je drie opties onder het kopje "Btw-vrijstelling". 

Btw-plichtig

Hiermee zet je de vrijstelling uit, je zult dus bij facturen altijd btw-bedragen zien.

Deels vrijgesteld

Hiermee krijg je bij iedere factuur een selectievakje bij de factuurregels te zien, hiermee kun je kiezen of de factuur btw-bedragen getoond moeten worden. Met deze instelling is het mogelijk om bijvoorbeeld bij bepaalde facturen de btw te verleggen naar de afnemer wanneer je gebruik maakt van de verleggingsregeling. 

Vrijgesteld

Hiermee zal je in alle nieuwe facturen geen btw-bedragen meer zien.