Voor het onderhouden van contact met jouw cliënten kan je via Vetocare e-mails versturen . Deze e-mails kan je in Vetocare ook voorzien van bijlages. Verder kan je standaard e-mails opstellen zodat je snel en consistent e-mails kan versturen. Om in Vetocare een e-mail te versturen naar een cliënt of contact navigeren we naar het dossier van de desbetreffende cliënt of contact. Eenmaal aangekomen klik je hier op "E-mail sturen" bovenaan de pagina. Nu kom je op een scherm waarin de ontvanger al is ingesteld, maar de ontvanger kan ten alle tijden nog aangepast worden. Verder is hier de afzender te zien, dit is het e-mailadres van de praktijk. Er kan eventueel ook nog een CC ingevuld worden.

Onder de CC zijn de titel kan een standaardbericht gekozen worden, hiermee kan je ervoor zorgen dat je niet elke e-mail de inhoud hoeft in te vullen. Voor meer informatie over standaardberichten, zie: Standaardberichten. Natuurlijk kan je ook de tekst handmatig invullen.

Het is bij het opstellen van een e-mail ook mogelijk deze te voorzien van bijlages. Klik hiervoor op de "Bijlage toevoegen" knop, nu krijg je de optie tussen het gebruiken van een bestand uit de patiëntenadministratie, praktijkbestanden en het uploaden van een bestand. Bij het kiezen van patiëntenadministratie opent een scherm waarin je onder andere uit alle rapporten, patiëntenkaarten en cliëntenkaart kunt kiezen.

Via de praktijkbestanden optie kan er via een scherm praktijkbestanden gekozen worden. Via de laatste optie kan je zelf een bestand uploaden. Als alles naar wens is ingevuld is de laatste stap alleen nog op "Versturen" drukken en daarna wordt de mail automatisch verstuurd.