Vetocare stelt je in staat om vooraf verschillende afspraakbevestigingen te maken, hiermee kun je in de toekomst snel en gemakkelijk gebruik maken van vooraf ingestelde afspraakbevestigingen. Hiermee kun je bijvoorbeeld afspraakbevestigingen maken voor verschillende situaties, bijvoorbeeld als je meerdere locaties hebt.

Om afspraakbevestigingen te maken, navigeer je eerst naar 'Instellingen', vervolgens ga je naar 'Afspraakbevestigingen' onder het kopje 'E-mails'.

Bij het aanmaken van jouw Vetocare account is er al één voorbeeldbericht toegevoegd, deze kun je naar wens aanpassen of verwijderen.

Een afspraakbevestiging toevoegen/wijzigen

Om een afspraakbevestiging toe te voegen, gebruik je linksboven de knop 'Afspraakbevestiging toevoegen'. Om een afspraakbevestiging te wijzigen, klik je op de afspraakbevestiging.

Hier zul je de mogelijkheid zien om een naam in te vullen (voor jezelf om dit bericht te kunnen herkennen), een e-mailonderwerp en het bijhorende bericht.

Aan de linkerkant heb je het standaardbericht staan zoals je hem maakt, met zogenoemde tags zoals bijvoorbeeld {{CLIENT}}. Aan de rechterkant zie je een voorbeeld van hoe het bericht er uiteindelijk uit zou kunnen zien.

Onder het bericht heb je een grote lijst met mogelijke tags welke je in kunt voeren in het bericht, welk vervolgens automatisch vervangen worden in het uiteindelijke e-mailbericht.