Als je vaak brieven maakt die veel met elkaar in overeenkomst hebben, zou je hier van een standaardbrief kunnen maken. Via een standaardbrief is het mogelijk om een brief zo veel mogelijk vooraf voor te bereiden, en door middel van Dynamische velden bepaalde gegevens automatisch in te laten vullen bij het maken van de brief zelf.

Om een standaardbrief te maken of te bekijken, ga je binnen jouw omgeving naar Instellingen, en kies je vervolgens ‘Standaardbrieven beheren’ onder het kopje Brieven. Binnen dit scherm zie je alle standaardbrieven die al gemaakt zijn en kan je vervolgens een direct een nieuwe standaardbrief maken.

Als je vervolgens een standaardbrief geopend of aangemaakt hebt, zie je hier een veld voor een naam. Deze kun je invullen met een naam waarmee jij makkelijk kunt herkennen om welke standaardbrief dit gaat, bijvoorbeeld ‘Doorverwijzing’.

Onder dit veld zie je vervolgens jouw standaardbrief staan op de manier waarop deze uiteindelijk gebruikt zal gaan worden. Bij een nieuwe standaardbrief zal dit in eerste instantie leeg zijn.

Boven jouw standaardbrief zie je een balkje met verschillende opmaak opties die je hierbij kunt gebruiken. Enkele belangrijke opties zijn bijvoorbeeld de tekst dikgedrukt, cursief of onderstreept maken, een kleurtje geven, foto’s toevoegen en dynamische velden toevoegen.

Dynamische velden zijn stukjes tekst die je in een brief toe kunt voegen, welk vervolgens automatisch de gegevens overneemt van bijvoorbeeld de cliënt of zijn dier. Zo kun je heel eenvoudig gegevens van de geadresseerde of betreft persoon toevoegen, zonder deze informatie vooraf te hoeven weten.

Zodra jouw standaardbrief af is, kun je deze opslaan en vervolgens bij direct gebruiken om brieven te schrijven