Via facturen is het mogelijk om per dier verschillende producten te factureren. Verzamelfacturen gaat hier nog een stap mee verder door de mogelijkheid te bieden om een factuur te maken voor meerdere dieren van een cliënt, met verschillende producten die toegeschreven zijn aan deze dieren.

Producten toevoegen aan dieren

De eerste stap voor een verzamelfactuur is het toevoegen van producten. Dit gaat per dier, zodat het altijd bekend is wat elk dier van jou toegeschreven krijgt.

Om dit te doen, open je de desbetreffende cliënt en daarna het desbetreffende dier. Op het overzicht van dit dier zit een blokje 'Producten'. Vanuit dit blokje kun je door middel van het + knopje één of meerdere producten toevoegen, met het aantal en eventueel een toelichting.

Verzamelfactuur maken

Als je alle producten hebt toegevoegd aan de relevante dieren, dan kun je nu beginnen met een verzamelfactuur te maken. Dit doe je door naar het overzicht te gaan van de cliënt, en vervolgens naar het blokje met 'Facturen' te gaan. Hier heb je vervolgens een knop + Verzamelfactuur welk je naar een nieuwe pagina brengt.

Op deze pagina zul je, indien de producten toegevoegd zijn, een lijst zien met alle dieren en alle producten die nog niet gefactureerd zijn. Hier kun je aanvinken wat je wilt toevoegen aan jouw factuur en vervolgens op 'Nieuwe factuur' klikken om deze nieuwe factuur te maken.

Vervolgens zal er een factuur worden aangemaakt met de cliënt geselecteerd en de producten al toegevoegd als factuurregels. Eventueel zou je er nog handmatig extra regels aan kunnen toevoegen of bestaande regels kunnen wijzigen.