Door Mollie te koppelen aan Vetocare is wordt het heel gemakkelijk om bijvoorbeeld een betaallink aan facturen en herinneringen toe te voegen. Facturen worden vaak direct of veel sneller voldaan wanneer er een betaallink wordt meegestuurd.

Heb je nog geen Mollie account, maak deze dan eerst aan via de website van Mollie. Om betalingen te kunnen ontvangen dient het account eerst te worden goedgekeurd. Over het algemeen verloopt dit proces vrij snel, maar het kan enkele dagen duren voordat je betalingen kunt ontvangen.

Een Mollie account koppelen

1. Maak een Mollie account aan.

2. Activeer de gewenste betaalmethodes, zoals iDEAL.

3. Als Mollie vraagt om een reden voor het openen van het account en je hebt bijvoorbeeld nog geen website of webshop kun je als reden opgeven: Betalingen verwerken in Vetocare

4. Normaal gesproken wordt het account binnen 1-2 dagen geactiveerd. Mollie laat je dit weten via e-mail.

Mollie koppelen aan Vetocare

1. Als het Mollie account en de betaalmethodes zijn geactiveerd, ga je binnen Vetocare naar Instellingen.

2. Scroll vervolgens naar Koppelingen en klik op Mollie.

3. Lees de tekst goed door voor de voorwaarden en transactiekosten.

4. Klik vervolgens op Inschakelen.

5. Klik op Inloggen met Mollie en gebruik het Mollie account om in te loggen. Geef vervolgens toestemming om te koppelen met Vetocare en klik op Verbinden.

6. Kies vervolgens het juiste profiel in de volgende stap. Het kan soms handig zijn om binnen Mollie meerdere profielen aan te maken. Bijvoorbeeld wanneer je nog een aparte webshop hebt. Je kunt dan eventueel een apart profiel aanmaken voor de Vetocare betaallinks.

7. Mollie is nu klaar voor gebruik.

Betaallinks gebruiken

Zodra de koppeling is aanmaakt en alles goed is ingesteld is het direct mogelijk om de betaallinks te gebruiken. Hiervoor zijn op dit moment twee opties:

1. Een betaallink openen via een knop.

2. Een betaallink automatisch toevoegen aan de standaardberichten (e-mails).

Voor de eerste optie openen we een onbetaalde factuur. Boven de factuur zien we de knop Betaallink.

De knop opent direct de betaallink. Het is op deze manier mogelijk om een klant direct te laten betalen via bijvoorbeeld de iDEAL QR-code.

Er is een minimumbedrag van 3 euro voor het verwerken van een betaallink en eventuele transactiekosten. Wil je dus een testbetaling doen, zorg dan dat het totale bedrag hoger is dan 3 euro.

Om automatisch een betaallink mee te sturen met facturen en herinneringen kunnen hiervoor de betreffende standaardberichten worden aangepast.

Ga voor het aanpassen van de standaardberichten naar Instellingen > Standaardberichten.

Open vervolgens eerst het standaardbericht voor het versturen van de factuur. Voeg eventueel extra tekst toe bij de betaallink en klik vervolgens op het knopje Betaallink om het dynamische veld toe te voegen.

Tijdens het versturen wordt het veld automatisch vervangen voor de juiste betaallink.

Herhaal deze stap voor de standaardberichten voor de eerste en tweede herinnering om ook hier de betaallink toe te voegen. De betaallinks werken direct voor alle facturen, dus ook onbetaalde facturen uit het verleden.

Geslaagde betalingen

Wanneer de klant klikt op de betaalknop krijgt deze de vertrouwde omgeving van Mollie te zien waarop de iDEAL betaling kan worden uitgevoerd. De Mollie betaalpagina kan via instellingen in Mollie nog worden aangepast met een eigen logo en achtergrond.

Na de betaling wordt de klant automatisch teruggestuurd naar Vetocare en bedankt voor de betaling.

Binnen Vetocare zelf zal de factuur automatisch als betaald worden gemarkeerd en zal de betaling met de betalingsreferentie worden opgenomen bij de factuur.