Het is in Vetocare mogelijk het gewicht en de schofthoogte per dier bij te houden. Door metingen door te voeren in Vetocare is het mogelijk om een grafiek op te bouwen. Hierin is dan precies te zien of een dier bijvoorbeeld groeit, afvalt of zwaarder wordt.

Om metingen van een dier in te voeren ga je naar het dieren dossier. Hier klik je op de knop "Gewicht" of "Schofthoogte". De eenheden die op dit scherm te zien zijn kun je aanpassen in de instellingen, voor meer informatie zie: Taal, eenheden en tijdinstellingen.

Nieuwe meting maken

Een nieuwe meting kan aangemaakt worden door de datum van de meting, de waarde en optioneel een notitie in te vullen. De datum van de meting staat standaard op de dag van vandaag ingesteld, maar deze kan je ook aanpassen naar een dag in het verleden. Om de meting te maken druk je op "Opslaan".

Metingen grafiek

Alle metingen zijn te zien in een grafiek. Deze grafiek toont lineair datum en meetwaarde en zo kan je snel zien of een dier groeit, afvalt of zwaarder wordt. Door over een bolletje in de lijn te gaan met de muis kan je de datum en precieze meetwaarde zien.

Metingen tabel

Onder de grafiek zijn ook de metingen in tabelvorm te zien. Hier is ook de notitie in opgenomen. Verder is in deze tabel per meting een verwijder knop te zien waarmee je de desbetreffende meting kan verwijderen.