Vetocare stelt je in staat om standaardberichten te maken, hiermee kun je in de toekomst snel en gemakkelijk gebruik maken van vooraf ingestelde e-mails. Standaardberichten zijn bijvoorbeeld handig voor afspraak herinneringen, versturen van facturen, en vele andere dingen. Dit komt omdat de opbouw voor deze e-mailberichten vaak hetzelfde is, met slechts enkele velden die afwijken.

Om een standaardbericht te maken, navigeer je eerst naar 'Instellingen', vervolgens ga je naar 'Standaardberichten' onder het kopje 'E-mails'.

Bij het aanmaken van jouw Vetocare account zijn er al twee voorbeeld standaardberichten toegevoegd, deze kun je naar wens aanpassen of verwijderen.

Een standaardbericht toevoegen/wijzigen

Om een standaardbericht toe te voegen, gebruik je linksboven de knop 'Standaardbericht toevoegen'. Om een standaardbericht te wijzigen, klik je op het standaardbericht.

Hier zul je de mogelijkheid zien om een naam in te vullen (voor je zelf om dit bericht te kunnen herkennen), een e-mailonderwerp en het bijhorende bericht.

Aan de linkerkant heb je het standaardbericht staan zoals je hem maakt, met zogenoemde tags zoals bijvoorbeeld {{CLIENT}}. Aan de rechterkant zie je een voorbeeld van hoe het bericht er uiteindelijk uit zou kunnen zien.

Onder het bericht heb je een grote lijst met mogelijke tags welke je in kunt voeren in het bericht, welk vervolgens automatisch vervangen worden in het uiteindelijke e-mailbericht. Tevens is er een optie om te kiezen voor welke functionaliteit je dit standaardbericht wilt gebruiken, waardoor vervolgens je alleen de tags zal zien van functionaliteiten die hierbij van belang zijn. Zo zal je bijvoorbeeld als je Herinneringen kiest, alleen de tags kunnen kiezen van de cliënt en zijn/haar dier, de afspraak, en jouw praktijkinformatie.