In een praktijk met meerdere gebruikers kan het zijn dat je liever hebt dat bepaalde informatie afgeschermd is van bepaalde gebruikers. In Vetocare kan je de gebruikersrollen aanpassen per gebruiker, zo kan je er bijvoorbeeld voor zorgen dat facturen niet voor iedereen zichtbaar zijn. De rol van de gebruiker kan je instellen bij het uitnodigen van een gebruiker, maar kan altijd nog aangepast worden door via "Instellingen" naar "Gebruikers beheren" te gaan en op de gebruiker te drukken.

Er zijn drie gebruikersrollen op dit moment beschikbaar in Vetocare, dit zijn:

Beheerder

Een beheerder heeft beschikking tot alle functionaliteiten binnen Vetocare, exclusief:

X De mogelijkheid om de huidige licentie aan te passen.

X De mogelijkheid om aankopen te doen binnen Vetocare.

Medewerker

Een medewerker heeft toegang tot alles van beheerder, exclusief:

X De mogelijkheid om nieuwe gebruikers uit te nodigen.

X De mogelijkheid om bestaande gebruikers aan te passen of te de-activeren.

X De mogelijkheid om praktijkinstellingen te veranderen.

Medewerker zonder financiën

Een medewerker zonder financiën heeft toegang tot alles van medewerker, exclusief:

X De mogelijkheid om facturen aan te maken of in te zien.

X De mogelijkheid om het factuur jaaroverzicht of de btw-aangifte rapportages in te zien.